Windsurfing on Dishui Lake! - Reisverslag uit Shanghai, China van Sjoerd Jongh - WaarBenJij.nu Windsurfing on Dishui Lake! - Reisverslag uit Shanghai, China van Sjoerd Jongh - WaarBenJij.nu

Windsurfing on Dishui Lake!

Door: Sjoerd

Blijf op de hoogte en volg Sjoerd

23 Mei 2010 | China, Shanghai

Hallo allemaal,

Het is al weer een tijdje terug dat ik een berichtje geplaatst heb op waarbenik.nu! Maar hier is dan toch het nieuwe verhaal vanuit het verre oosten!

Momenteel ben ik 12 weken in Shanghai en in de 14e week en in de 15e week zullen de lessen beëindigen. Dit betekent voor ons dat we komende weken druk zijn met examens, houden van presentaties en het schrijven van papers!
Hopelijk gaat dit allemaal goed komen zodat ik de certificaten van de courses mee kan huis nemen!

Misschien is het toevallig een keer voorbij geschoten in het nieuws, er is hier een club geopend die vernoemd is naar de nieuwe president van Amerika! "OBAMA"

Afgelopen vrijdag zijn we hier met alle studenten naar toe gegaan, tot nu toe beste club van Shanghai vind ik!

Vandaag (zondag) zijn we met alle studenten naar het "Dishui Lake" geweest. Dit is een groot rond meer ten oosten van onze campus!
Hier heeft zich sinds kort een zeil en surf school gevestigd. Het bedrijf heet "FAR EAST BOATS" dit is tevens het bedrijf dat optimisten, lasers en 420ers bouwt. Daarnaast hebben ze ook hun eigen boten.

We werden uitgenodigd op hun open dag. De bedoeling was ook dat we gingen zeilen, dit ging door de te harde wind helaas niet door.
Maar toen zag ik de loods vol surfspullen!!!!!!!:)
Ik vertelde dat ik veel surf in Nederland en vroeg of ik misschien kon surfen in plaats van zeilen ;)
En dat mocht!

Dus mijn dag kon niet meer stuk!

Het is denk ik al meer dan een jaar geleden dat ik gesurft had! Maar zoals je fietsen niet verleerd verleer je surfen ook niet!

Het Dishui meer is niet zo lang geleden door gebouwd, de vorm van het meer is een perfecte cirkel, met in het midden een beeld van een druppel water. "Dishui" means Waterdruppel.

Dus ik denk dat ik de eerste Hollander ben die op het meer heeft geknald! ;)

Omdat ik zo enthousiast ben begonnen te vertellen over het surfen wordt dit geen chronologisch correct verhaal.

Maar afgelopen woensdag hadden we SMU International Day!
Op groot plein hier op de campus werd voor elk aanwezig land een tent ingericht.

De bezoekers kregen een "paspoort" met op elke bladzijde een land met daarop 2 vragen over het land. De vragen die bij Nederland hoorden waren:
- What is the capital of the Netherlands?
- How do you say "hello" in Dutch?

Wanneer de bezoekers deze vragen goed konden beantwoorden kon ik een stempel plaatsen in haar of zijn paspoort!
Was een erg leuke dag!

Afgelopen week hebben we ook een voetbal wedstrijd gehouden tegen Chinees voetbal team van school!
We speelden met zowat alle internationale studenten tegen het Chinese team!
We hebben met veel moeite met 8 tegen 7 kunnen winnen in de laatste minuut!

Hieronder een foto van het internationale team! ;)

Nu gaan we er weer een week tegen aan!

Groetjes

en tot snel allemaal!!!
15 Juni vlieg ik terug! :)

XXXX

• 24 Mei 2010 - 08:49

Annemiek:

Hoi sjoerd

Wat fijn dat we weer wat nieuws uit het verre oosten hebben gekregen. Ik kan me voostellen dat je voor deze onzin ook allemaal jgeen tijd hebt. Als ik zie dat je je eigen weer heerlijk aan het uitsloven bent op dat mooie meer. Nee hoor jij slooft je niet uit. Dat doe je gewoon even. Nou ik kijk uit naar je thuis komst.

Heel veel groeten Annemiek

• 24 Mei 2010 - 12:28

Marc:

Sjoerd,

Zo te lezen, vermaak je je prima. Fantastisch om je surffoto's te zien.
    Geniet nog van de laatste weken.

Hier alles prima. Een week naar frejus camperen in zuid frankrijk geweest. Wat wisselvallig weer. maar superhoge golven. De auto's op de boulevard gingen drijven bij 1 meter zeewater, heavy dus.

En nu op internet aan het kijken voor een Saab 900 rode cabrio, lijkt jou dat wat?
    Als ik ooit aanschaf, maag je 'm natuurlijk een dagje lenen voor op de boulevard ;-)

Ff geld tellen, of het lukt.

Gr Marc

• 24 Mei 2010 - 19:11

Mamax:

Hey Sjoerd,

Wat leuk om weer iets te lezen van jouw belevenissen en dan nog wel op vooral sportief vlak. Ik zou toch verwachten dat je met voetballen kan winnen van de Chinezen, minder beenlengte bijv. maar jullie hebben toch maar met moeite net kunnen winnen!!!! Leuk om te horen, met welke kracht kwamen ze toch heel dichtbij? Vooral behendigheid of misschien snelheid? Dat jij eens lekker als (eerste?) Nederlander op dat meer hebt kunnen surfen is wel helamaal kicken. Ik ben er nu weer helemaal zeker van, dat jullie superveel genieten. Nog even een laatste homerun!

Groeten

• 27 Mei 2010 - 07:27

Elise:

hoiiiiiiiiiiiiiii

heb je nu een nederlands elftal outifje gekocht? dat oranje shirt met wit broekje? dan kunnen we samen naar de WK (feesten) ik heb de oranje jurk (dutchdress) van barvaria, dus ik ben er ook al klaar voor hihi
    (waarschijnlijk weet je niet echt waar ik het over heb.. even google..:)

nou veel plezier nog daar.. en tot snel!! :D

x