Week 10 in China!
Door: Sjoerd
Blijf op de hoogte en volg Sjoerd
09 Mei 2010 | China, Shanghai
Hier een kort verslagje van afgelopen week!
Na een 5 daagse vakantie was het weer tijd om te studeren!
Gelukkig begonnen we woensdag rustig, met een lezing van Mevrouw Cathrine Bjune uit Noorwegen.
Ze heeft het gehad over;
- Boat Chartering
- Laytime and Demurrage
- Case work on demurrage
- Ship owners / Charterers liabilities
- Cargo insurance
Deze dag werd afgesloten met een bezoek aan de bekende Yangshan Deep water port. De container terminal bevind zich zuid oost van shanghai en is rondom een eilanden groep gebouwd door Nederlandse bagger maatschappijen.
De terminal en het vasteland is verbonden met een brug van 42 kilometer lang!
Afgelopen weekend zijn we met een groep bestaande uit:
2 Zuid Koreanen (broer en zus) Zusje kwam over om de expo te bezoeken!
2 Chinezen
2 Australiërs
1 Taiwanees / Amerikaan! Drake is zijn naam en heeft tot zijn 10e in Taiwan gewoond en is daarna naar Amerika vertrokken. Maar zoals jullie misschien wel weten spreken ze in Taiwan ook Chinees. Het is oorspronkelijk ook een deel van China, maar dat onderwerp ligt erg gevoelig hier.
Met deze groep en Max en ik zijn we naar de stad Hangzhou gegaan!
Even in het kort:
Hangzhou is de hoofdstad van de oostelijke provincie Zhejiang, Volksrepubliek China. De stad ligt ongeveer 180 km ten zuidwesten van de Chinese metropool Shanghai. In 2003 heeft Hangzhou een geregistreerde populatie van 6,4 miljoen inwoners, waarvan 3,9 miljoen in de stad zelf. Hangzhou is een van de bekendste en welvarendste steden van China, en staat vooral bekend om de natuurlijke en groene omgeving, met het Westelijke Meer als toeristisch trekpleister.
We zijn hier met de bus naar toe gegaan vanaf Shanghai! Dit was de meest comfortabele bus, naast de VIP bus van Opa natuurlijk, waar ik ooit in heb gezeten! Het was een trip van ongeveer 2 uur dus het was goed te doen!
Hierna gingen we naar ons hotel, om kosten te besparen proberen we altijd met 3 man in 2 persoonskamer te slapen, de 2 bedden tegen elkaar schuiven en slapen maar haha.
Ons hotel lag nog geen 200 meter van het meer af! Perfecte locatie dus!
De omgeving was erg mooi, het meer is omringd door bergen met mooie bossen er op waar af en toe een mooie tempel of pagode boven uitsteekt.
We hebben op zaterdag de bekende Leifeng Pagoda bezocht. Deze Pagoda is een van de 10 bezienswaardigheden rondom West lake. Deze pagoda is bekend om zijn legende over "the white Snake"
Verhaal in het kort:
Het verhaal gaat over een jonge geleerde die verliefd wordt op een mooie vrouw, niet wetende dat ze een witte slang is die zich voordoet als mens. Een monnik grijpt in om de geleerde ziel te redden en gooit de witte slang in een diepe put op de Leifeng Pagoda.
Door de eeuwen heen is het verhaal van horror verhaal uitgegroeid tot romance waar de geleerde en de witte slang-vrouw echt verliefd op elkaar worden, maar een dergelijke relatie is verboden door de wetten van de Hemel.
's avonds hebben we heerlijk gegeten!
We hebben Koreaanse Barbecue gegeten. Je zit dan aan een tafel met in het midden een BBQ!
Je besteld dan vlees en groenten wat je wilt en maakt het zelf klaar op de barbecue! En door ons Zuid-Koreaans gezelschap kregen we natuurlijk enkel het lekkerste eten voorgeschoteld.
Zaterdag hebben we de trein terug gepakt naar Shanghai! De treinen zijn ook erg luxe in vergelijking met die in Nederland. De trein deed er 1 uur en 40 minuten over dus we waren vlot weer thuis!
Het is nu zondag avond! Morgen ochtend beginnen we de week weer met het hijsen van de vlag, gevolgd door wat spannende lessen..!
Welterusten!
Sjoerd
09 Mei 2010 - 18:38
JDJ:
Dag Sjoerd,
Dat klikt als en zoveelste hoogtepunt tijdens je verblijf in China. Daarmee doel ik niet op het feit dat jullie om budgettaire redenen met drie personen in een tweepersoonskamer overnachten; je zal middenin moeten liggen.....
De leiding van de universiteit laat ook niets ongelegen om jullie naast de maritieme lessen ook China goed te leren kennen. Dat Hangzhou een belangrijke plaats is in China, begreep ik afgelopen week toen ik in de krant vernam dat KLM er wekelijks op gaat vliegen. Inmiddels is een kwart van alle KLM vluchten gericht op het Oosten. Dat is niet voor niets!
Succes met het oppakken van het studieritme, zal niet eenvoudig zijn. Van een bezoek aan de World Expo heb ik nog niets gelezen, zal er nog wel van komen in de resterende weken.
Maatje, houd je haaks en we horen van je.
JDJ -
10 Mei 2010 - 07:57
Annemiek:
Hoi sjoerd wat een verhaal die witte slang. Het is dus te vergelijken met de prins op het witte paard of toch eigenlijk ook weer niet. Een ding ze zijn beide gevaarlijk.
Wat een weekend heb je toch weer achter de rug jij wordt straks onze china kenner.
Sjoerd nog een fijne studie week
heel veel groeten, Annemiek -
11 Mei 2010 - 18:08
Mamax:
hallo Sjoerd,
Ik lees bij Max dat hij een leuke happy birthday heeft gehad. Bij het vlag-hijsen liep het helemaal in het honderd op zijn verjaardag, daar zat jij toch voor niets tussen hoop ik....? Afijn Max zal zijn verjaardag niet snel vergeten denk ik. We genieten mee langs de lijn (weliswaar aan de andere kant van de wereldbol)
Groeten