Ship Handling Trip!
Door: Sjoerd
Blijf op de hoogte en volg Sjoerd
07 Juni 2010 | China, Shanghai
Afgelopen weekend, tevens mijn één na laatste weekend in Shanghai, zijn we met de Navigatie klas naar het trainingscentrum geweest van de SMU.
Dit centrum ligt ten zuiden van de stad Suzhou, wat op 2 uur rijden ligt van Shanghai.
We gingen met oude reddingssloepen varen. Deze boten zijn erg lomp en hebben een erg grote schroefwerking wat het manoeuvreren wat spannender maakt. Er lag ook een erg oude diesel 2 cilinder in die we met 2 man aan moest slingeren!
Mooi man..! haha
We kregen de opdracht het schip op verschillende manieren naast een ander schip te manoeuvreren en zo dat er een afstand van ongeveer 10 centimeter tussen beiden schepen ontstond. Ook moest het schip perfect stil liggen natuurlijk.
Dat ging allemaal prima in de ochtend konden we oefenen en in de middag deden we het voor het "echie" de leraar stond op de schip waar wij langszij moesten komen en maakten wat aantekeningen.. Het ging allemaal erg goed!
Maar er waren er ook bij die nauwelijks tot geen ervaring hadden met het besturen van een boot wat leuke situaties opleverde :)
Hierna gingen we naar een restaurant en aten we gezamenlijk. Het eten was deze trip wat minder,, naja slecht..!
We zeggen hier wel eens, "China where the food is cold, and the drinks warm"
Dat was dit keer ook echt het geval..
We kregen halve kippen met de de koppen er bij gepresenteerd en wat ander potjes met eten waar afschuwelijke geuren uit kwamen.
Tot nu toe heb ik hier alles gegeten.. Maar dit keer toch wat laten staan.
Al het eten wordt meestal op een rond draaiende tafel gepresenteerd dus het valt niet op als je weinig eet.
Maar goed dat even terzijde...
Het was verder erg gezellig aan tafel dus dat maakt een hoop goed.
Vandaag (Zondag) Konden we weer even de toerist uit gaan hangen in de wonderbaarlijke natuur rondom Shanghai. Eerst gingen we naar een groot meer met wat bruggetjes en tempeltjes en een heel groot waterrad, maar die zien jullie nog wel een keer tijdens 1 van de 10 foto avondjes, +/- 6000 foto's elke avond 600 foto's is te doen, niet?
Hier hebben we ook geluncht, helaas was het eten ongeveer precies het zelfde als avond er voor.. De leraar heeft het allemaal besteld natuurlijk en heeft zijn voorkeuren iedere keer opgegeven dus kregen we iedere keer hetzelfde.. haha
Maar ik heb wel een tong van een eend op. (geen aanrader overigens..)
Hierna zijn we door gegaan naar "SHANGHAI GRAND VIEW GARDEN"
De leraar wist mij te vertellen dat deze tuin op een boek gebaseerd is. Maar om welk boek dat ging weet ik niet... Dus moet hier nog wat research over doen.
De planning is vooraf nooit duidelijk in China.. dus voorbereiden is onmogelijk.
Maar dat ik het verhaal niet wist maakte de tuin niet minder mooi.
Hierna zijn we weer naar "huis" gegaan! En voor degene die het nog niet wisten... 15 Juni over 9 dagen kom ik echt THUIS! Ik kijk er erg naar uit!
Dinsdag en woensdag hebben we tentamens, en woensdag avond een afscheid feest in Shanghai wat erg grootst gaat worden met een acrobatische show.
Vrijdag avond hebben we het ook druk, want we (wat internationale studenten) zijn gevraagd om mee te doen met een performance, soort IDOLS van de campus hier..
Een meisje zingt een liedje en wij moeten als een soort achtergrond koor mee zingen en dansen... hahaha
Dat gaat wat worden.. Ik zei als je wil winnen kan je ons naja mij beter niet vragen hoor...! Maar ze vertelde dat we geen microfoon kregen dus dat scheelt al een hoop! haha
Oke dat was het! Ik ga slapen!
Doei!
XXXXX
SJOERD
06 Juni 2010 - 19:41
Irma Verstege:
Hoi Sjoerd, Succes met je tentamens en geniet er nog even van in je laatste weekje! Goeie reis en ik zie je vast de 19e! Groetjes van de familie Verstege. -
07 Juni 2010 - 12:26
Sjoerd De Jongh:
Hallo allemaal,
Aan het verslag zijn nog wat foto's toegevoegd!
Veel kijk plezier ;)
Ohja, dat stuk vlees hebben we overigens maar laten laten liggen....
07 Juni 2010 - 18:12
JDJ:
De vliegenmepper naast dat heerlijke stuk vlees spreekt boekdelen.
JDJ -
07 Juni 2010 - 19:07
Annemiek:
goede morgen als je dit leest. Hier is het nu maandag avond en beneden zitten 12 heren die een kookles bij ons volgen. Meteen de mart foto laten zien. Kijk zo kan het ook een vliege mepper ernaast en koken maar. Nou sjoerd daar hebben ze geen last van de H.A.C.C.P.
Maar even wat anders sjoerd ik wens je deze laatste week nog enorm veel succes toe zowel bij het examen als bij het afscheid nemen van al je inmiddels internationale vrienden. Volend jaar dus een leuk vakantie adres erbij en zij natuurlijk ook.
Groeten sjoerd.Ik kom al die foto avonden langs hoor
groeten,groeten groeten