EXPO & SMU Campus, even helemaal weg....
Door: Sjoerd
Blijf op de hoogte en volg Sjoerd
04 Mei 2010 | China, Shanghai
Vrijdag was het zover! De opening van de EXPO werd dan eindelijk werkelijkheid! Na maanden / jaren aan voorbereiding!!
Ik stond met wat vrienden op het dak van een hotel om het spektakel te bewonderen! We weten allemaal dat Chinezen goed zijn in het maken van vuurwerk maar dit sloeg alles! Het was echt prachtig, gecombineerd met de lichteffecten op de brug. Onderaan dit bericht zijn de foto's van de het opening show te zien!
Vandaag (Maandag) was het goed toeven op de campus! De temperatuur was rond de 30 graden en er was geen wolkje aan de lucht!
Als ik hier op de campus rond loop denk heb ik wel eens een beetje een centerparcs gevoel. Het is een erg mooie omgeving waar wij mogen studeren en met het zonnetje er bij is het helemaal af.
's Ochtends ben ik buiten op steiger bij het water gaan zitten met studieboek, wie had dat ooit gedacht... Hierna had ik een lunch met wat Chinese vrienden.
Toen ik terug liep naar mijn kamer kwam ik een klasgenoot tegen, "LEE" heet hij en die zit in het draken boot race team!
Hij vroeg aan me of ik mee wilde trainen! Ik zei natuurlijk meteen JA!
Met de zeeverkenners hebben we 3 jaar meegedaan aan een draken boot wedstrijd op de "Binnenschelde" in Bergen op Zoom. Daar wonnen we altijd.. dus ik dacht dit moet ook wel gaan lukken.. Maar dat heb ik geweten zeg! Die Chinezen waren echt heel erg sterk! We deden een eerste ronden en ik vertelde ze dat ik het al vrij snel vond gaan. Toen vertelde ze mij dat dit hun "Cruise Speed" was ! "we gaan nu 2 uur lang wedstrijden varen" (tegen een ander schip) haha! Okeeeee daar gaan we dan!
Het was erg leuk om te doen en ik kreeg de indruk dat ze het ook cool vonden dat ik er bij was en dat ze me niet enkel als ballast zagen ;)
Dus was een erg leuke middag in en om het water!
Vanavond ben ik naar de kapper gegaan!! Was ook weer een hele ervaring ;) Maar gelukkig had ik een tolk bij ;) Dus het is gewoon zelfde model enkel weer wat korter! En hij heeft mijn bakkebaarden er aan gelaten!! pfffwiew ;) anders moest ik toch echt even ingrijpen haha!
Morgen heb ik mijn laatste vakantie dag! Dan gaan we er nog 6 weken tegen aan en dan kom ik weer naar Nederland gevlogen!
Sjoerd
03 Mei 2010 - 20:48
Oma:
Sjoerd was het hier ook maar wat warmer ik kwam van avond van theorieles en had goed handschoenen kunnen gebruiken het is nu 6 graden ,overdag niet veel warmer.
Groetjes van Oma de jongh -
03 Mei 2010 - 20:48
Oma:
Groetjes van Oma de jongh -
04 Mei 2010 - 10:30
Mamax:
ik ga jouw reisverslagen volgen, max heeft het druk met weer andere zaken dan jij, grappig hoor, dat je de ballast en spiermassa tegen de chinezen eens aan den lijve kan ondervinden. -
04 Mei 2010 - 10:58
Annemiek:
Hoi Sjoerd
Zo zie je maar hier kun je met je draken race van de zeeuwen winnen en daar gebruik je je kracht om samen met de chinezen winnen. Leuk om te lezen dat je ook daad werkelijke rvan geniet en toch wel heel bevoorecht bent om daar met 30 graden in dezon aan het water te zitten. Hier is het weer ijskoud. Afijn ik ga vandaag naar wagenberg en zie ik je moedertje en vadertje weer ik kijk er naar uit
fijne dag sjoerd