Groot cirkelen naar Montreal - Reisverslag uit Keflavik, IJsland van Sjoerd Jongh - WaarBenJij.nu Groot cirkelen naar Montreal - Reisverslag uit Keflavik, IJsland van Sjoerd Jongh - WaarBenJij.nu

Groot cirkelen naar Montreal

Door: Sjoerd

Blijf op de hoogte en volg Sjoerd

02 Juli 2010 | IJsland, Keflavik

Hallo!!

Hier een berichtje van de Jumbo Challenger!

Morgen zit ik al weer een weekje aan boord! Tijd vliegt weer eens, de dagen razen voorbij. Wat mede komt door mijn dagelijks rooster dat er als volgt uit ziet:

0715 opstaan
0730 ontbijt
0745 koffie op de brug met kapitein en eerste stuurman, aan de eerste stuurman vragen wat mijn taken zijn voor die ochtend.
0800 Aan die taken beginnen (aan dek werken)
1000 koffie op de brug met machinisten en stuurlui
1115 Gebruikte zooi opruimen en douchen
1130 lunch (in me eentje omdat ik op wacht moet)
1150 naar de brug, wachtoverdracht van kapitein
1400 wacht voorbij, 2e stuurman komt op de brug, ik blijf op de brug tot 1600 om kaarten te verbeteren.
1800 half uurtje aan de bar, geen bier.. want ik moet nog wachtlopen..
1830 eten + koffie + evt. film die ik half kan zien.. haha
1950 naar de brug, wacht overdracht van leerling cq. kapitein
2345 2e stuurman wakker bellen!
0000 wachtover gedragen, biertje aan de bar.. slapen..
En dat zo elke dag :) naja zaterdag en zondag hebben we natuurlijk een iets aangepast rooster ;)
We zijn nu aan het grootcirklen naar Montreal toe. Er staat een stevige wing 6/7 maar die hebben we half mee en de deining ook. We zijn dus echt aan het surfen! Gisternacht kwam ik er ook achter dat de spullen in mijn hut niet echt zeevast staan boeken schoven vanaf mijn bureau zo op mijn kop haha.

Hier gaat verder dus alles goed!

Sjoerd

• 02 Juli 2010 - 02:06

Elise:

woensdag: vanaf half 9 tot half 2 geleerd.
    lunch, heel even de geleerde stof verwerken op mijn bed..
    3 uur leren
    half 7 warme maaltijd
    goede tijde kijken van 8 tot half 9
    van half 9 tot 1.00 geleerd
    donderdag: 7 uur de wekker
    douche, leren,
    9.30 tentamen 1 , ging goed
    12.30 tentamen 2 ging redelijk, 14.15 tentamen zelf controleren GEHAALD:D
    naar huis, even uitrusten, hoofdpijnlaten zakken..
    19.00 naar scheveningen fietsen, susi eten, drankje doen bij strand tent, uit bij de crazy piano's was gezellig,
    04.05 SLAPEN
    morgen lekker luieren op het strand, VAKANTIE!!!!!!!!!!!!

• 02 Juli 2010 - 07:30

Anemiek:

Mijn schema ga ik er niet bij zetten. Maar hte einde van elise klint wel heel lekker.
    Fijn sjoerd dat de dagen zo snel gaan dat betekent weer dat je het naar je zin hebt. Moet jij dieleerling nu ook instructies geven???

Werk ze het tot het volgende bericht. Ik vaar weer met je mee

• 03 Juli 2010 - 16:43

Flores:

Ha maat:)
    Het klinkt al alsof je onmisbaar bent aan boord en dat zonder jou die boot als de titanic gaat eindigen:) Hier alles ok, ik heb mn 1e jaar helemaal gehaald en de bruiloft was ook superleuk! Ik ben je moeder dankbaar dat ze mn jurk heeft gemaakt, kreeg erg veel complimenten;) Vaarse en tot in augustus!

• 08 Juli 2010 - 13:55

Annemiek:

Sjoerd ik was dinsdag in vlissingen. En jaa hoor daar voer de Jumbo. Zelfde type boot als je eerste reis.
    Je snapt wel dat ik dat erg leuk vond

nog veel vaar plezier