Zon, Zee en Jumbo Challenger - Reisverslag uit Gotenburg, Zweden van Sjoerd Jongh - WaarBenJij.nu Zon, Zee en Jumbo Challenger - Reisverslag uit Gotenburg, Zweden van Sjoerd Jongh - WaarBenJij.nu

Zon, Zee en Jumbo Challenger

Door: Sjoerd

Blijf op de hoogte en volg Sjoerd

27 Juni 2010 | Zweden, Gotenburg

Hallo Allemaal,

Zoals jullie weten ben ik alweer opweg. Nee ik heb geen angst van Nederland, maar sommige kansen kan je niet laten lopen. Ik ben vrijdagmiddag van Schiphol vertrokken naar Götenburg en zaterdagavond aan aan boord gekomen van de Jumbo Challenger.

Na aankomst op het vliegveld in Götenborg moest ik wel 4 uur wachten op een taxi en het vliegveld heb je in minder dan 5 min rondgelopen... zo klein was het; dus dat was eventjes een lange zit .. maar goed.

Hierna werd ik opgehaald en met de taxi naar de haven gebracht. In de haven mocht ik aan boord van een soort loodsbootje dat met meer dan 20 knopen over het water tussen de fjorden naar de Jumbo Challenger knalde! Het was een wild tochtje met hoge golven; ik was dus meteen "ingeslingerd"!

Eenmaal op de Jumbo Challenger ben ik naar de brug gegaan en mocht ik meteen aan het roer, want het schip lag nog niet geankerd. De volgende morgen zouden we om 0600 de bunkers krijgen, alleen toen bleek de zee te ruig om te bunkeren, we moesten dus naar binnen
varen en daar ankeren in een wat rustiger water.

De omgeving is echt super mooi, veel bossen mooie eilandjes en heel heel veel zeilbootjes.

We varen nu tussen Noorwegen en Schotland en zijn op weg naar Canada / Montreal. We varen een grootcirkel, die begint noord van Engeland. We varen dus erg ver noord, dus dat wordt uitkijken voor ijsbergen! haha

De bemanning aan boord is erg leuk en ik kan het er al goed mee vinden!

Tot zover, voor dit moment,
Groeten Sjoerd

• 28 Juni 2010 - 09:14

Annemiek:

Het jongens boek gaat weer verder. Wat een leven vol avontuur.
    Ben ik even blij dat ik zaterdag avond evne langs ben geweest.
    Sjoerd ik wens je weer een behouden vaart toe de komende twee maanden en werk ze
    heel veel groeten

• 28 Juni 2010 - 09:27

Maarten:

Top, dat echte werk. Vandaag in Deurne geweest, en ben de tests goed doorgekomen! Zoals je al zei kwam het inderdaad goed. Geniet even van dat echte werk en tot over twee maandjes! ;)

Muis

• 29 Juni 2010 - 13:07

Annemiek:

Hoi sjoerd

ik vroeg me even af ofdat jij nu in je practige chineese kostuum achter het roer staat van deze enorme boot??????
    Het staat je prachtig namelijk

• 03 Juli 2010 - 07:46

Marc: