SMU VS SOU
Door: Sjoerd
Blijf op de hoogte en volg Sjoerd
16 April 2010 | China, Shanghai
Hier weer een berichtje van uit Shanghai!
Na een gezellig weekend achter de rug te hebben die we deels bij de professor thuis door hebben gebracht begonnen we de week in een mineur stemming door de vliegtuig crash!
Chris en Kate komen uit Polen dus dat was geen leuk bericht!
Maandag ochtend hijsen we altijd de Chinese vlag en wordt het volkslied gespeeld van China en het volkslied van een van de aanwezige landen,dit keer was Ghana aan de beurt. Daarna hielden we een minuut stilte voor Polen.
Om jullie een indruk te geven van dit ochtend appel heb ik een foto toegevoegd aan dit verslag. Waar alle vlaggen te zien zijn van de aanwezige landen..!
Wanneer de lessen klaar zijn gaan we meestal met een hele groep voetballen. Nu hebben de leraren ons uitgedaagd om een wedstrijd tegen ons te spelen. Deze zou gisteren plaats gaan vinden om 4 uur. Maar helaas was het weer te slecht! Dus is de wedstrijd afgelast!
Gisteren werd een Amerikaan 21 jaar! En dat is nogal een Big deal back in the states ;) Dus hebben we met z'n alle heerlijk gegeten aan de ronddraaiende tafel! En daarna nog verder gefeest in zijn kamer!
Het deed vanochtend om 7 uur erg zeer om uit bed te komen! haha
Deze middag was er niet veel te beleven op de campus, dus Eoin (Australiër) (Spreek je uit als Owen) en ik hebben 2 fietsen geleend en zijn er op uit gegaan!
De stad waar de campus zich bevindt heet Lingang en is momenteel echt een spookstad! Het is een geheel nieuwe stad waar nog bijna niemand woont! Er worden momenteel overal flats de grond uit gestampt en ze zijn een 5 sterren hotel aan het bouwen naast het bekende "dishui lake". Dus Eoin en ik hebben daar even rond gedwaald!
Naast de SMU Shanghai maritime University bevindt zich nog een andere universiteit, genaamd " Shanghai Ocean university"
Er zit enkel een hek werk tussen! Maar studenten van SMU zijn daar niet toegestaan!
Maar Eoin en ik wilde daar toch wel eens een kijkje nemen!
We kwamen zonder problemen binnen terwijl als je Chinees bent en je bent van SMU gaat het je niet lukken!
Het is echt een nog mooiere campus dan deze en nog groter! Grote supermarkten met westerse producten dus we hebben even een voorraad ingeslagen! Daarna in een restaurant gegeten en daarna weer terug naar eigen terrein!
Vorige week moesten wij een Essay schrijven over "Cultural differences"
tussen China en Nederland!
Dit moesten we dag voor de les in leveren en tijdens de les had hij 5 essays deels voorgelezen en die van mij zat er ook tussen!! haha had ik niet verwacht ;) maar vond het wel cool!
En toen gebeurde er nog iets leuks in de les! Ik had vandaag Ship Signals & Communication on board
En de leraar liet een foto zien van een VHF installatie ook wel bekend als marifoon (maritieme telefoon ;))
En ik dacht in eens,, heey! die komt mij wel erg bekend voor! en toen zag ik een sticker die op de telefoon geplakt zat, en er stond op CALLSIGN : PBBG!!! en dat is de JUMBO VISION! Mijn stage schip!!
De Jumbo Vision was een aantal jaar geleden in Shanghai en toen is de leraar aan boord geweest! Volgende les zou hij nog meer foto's meenemen vertelde hij!
Dat is wel erg toevallig allemaal!
Morgen gaan we met de studenten naar een Chinees theater ! Ben benieuwd! Ik kijk wel eens op tv wat Chinese theater maar dat is echt niet om aan te horen! haha
En zaterdag staat er een excursie naar het research schip van China the SNOW DRAGON op de planning. Dit schip doet veel research in Antarctica.
Zondag is het opendag op de campus dus wordt het heel heel druk!!
Dat was het weer voor vandaag!!
SJOERD !
15 April 2010 - 16:27
hahahha aan een stuk door spannendheid en enthousiasme hea!!!!! (!)
Kus! -
16 April 2010 - 05:43
JDJ:
Dag Sjoerd.
Wanneer ik de foto's bekijk waar jullie strak in het gelid staan en getuigen zijn van de vlaggenceremonie, dan lijkt het wel de bovenbouw van de Zeeverkenners Karel Doorman Groep Bergen op Zoom. Is de discipline die daar toen met de (poi-)paplepel is ingegeven nu toch bijzonder van waarde ;-)
We blijven het allemaal volgen.
Groet
JDJ -
16 April 2010 - 06:14
Mamax:
Imponerende fotos van de vlaggen ceremonie. sta jij daar nu vooraan? -
16 April 2010 - 08:34
Annemiek:
Hoi sjoerd fijn weer wat van je te horen. Er is deze week dus weer voldoende gebeurt. En zo zie je maar weer waar je ook bent. Jij komt de ervaring van je jumbo stage steeds weer tegen.
Ik kan je op de foto niet zien. Maar waarschijnlijk sta je er ook niet tussen. en zoek ik voor niets naar mijn grote neef
Fijn weekend sjoerd en wij lezen snel weer iets. -
16 April 2010 - 10:20
Sjoerd:
Hallo,
Nee ik ben inderdaad niet te zien op deze foto.
De gene in het zwart zijn de amerikanen. Meisje is zuidkoreaans, daarnaast staat Chris een Pool, daarnaast jongen uit Ghana.
Groetjes -
19 April 2010 - 08:06
Sjoerd De Jongh:
Hallo!
Nu sta ik er wel op! ;)
Sjoerd -
19 April 2010 - 19:00
Mamax:
nu zie ik jullie toch wel op de foto? sta je achter max? -
20 April 2010 - 01:52
Sjoerd:
Ja dat klopt, ik sta achter Max!
Groetjes
Sjoerd -
20 April 2010 - 13:19
Annemiek:
Nou sjoerd wat leuk om je in de rij te zien staan. Volgende keer wel lachen naar het vogeltje.
Heel veel groeten -
20 April 2010 - 13:53
Loes:
Ziet er goed uit hoor ;)
Ik spreek je snel weer!
Dikke kus,
Loes -
22 April 2010 - 05:32
Loes:
Hey Sjoerd!
Alvast heel veel plezier in Beijing en Xi'an!
Ik hoor alle verhalen wel weer als je terug bent.
Dikke kus