Planning April !!
Door: Sjoerd
Blijf op de hoogte en volg Sjoerd
09 April 2010 | China, Shanghai
Haha Lob, ;)
Ik heet hier inderdaad SJOELD of SJOES!
haha
Gisteren heb ik mijn Chinese naam gekregen: Shi er de! (zo spreek je het ongeveer uit) en de betekenis is "virtue; goodness; morality; ethics; kindness; favor; character; kind`
Mijn ouders hebben ook mijn naam een keer in Chinees laten schrijven, zouden jullie die karakters kunnen inscannen of op een andere manier aan mij laten zien? Misschien is het wel het zelfde! (verwacht het niet!)
Van de week hebben we de planning gekregen voor de maand April!
Morgen gaan we BBQen bij de leraar die het vak Maritime Law geeft.
En ik kreeg zojuist een telefoontje van Miss Mao, en die vertelde dat Meneer Audenearde op de campus is. Dit is de leraar die dit min of meer voor ons geregeld heeft!
Hij belde me en heeft vanmiddag hier een vergadering en daarna een lunch. Max en ik zijn ook uitgenodigd voor die lunch! Dus daar ga ik over een uurtje naar toe!
De 17e gaan we naar de Snow Dragon een onderzoeksschip van China die vooral onderzoek doet in de buurt van Antarctica. De 18e is het hier open dag! Dat schijnt ook een grote happening te zijn hier! Ook wij als internationale studenten moeten daar wat gaan vertellen over onze ervaringen etc..
En we hebben een super reis aangeboden gekregen voor 800 Y (80 euro) we gaan met alle internationale studenten met het vliegtuig naar Beijing en Xi' an!
Het programma zal er daar als volgt uit gaan zien:
* Beijing
- Shan Xi Museum
Dag #5:
- Tour door Xi'an
- Shopping in Xi'an
Hier kijk ik erg naar uit!
Het weer is momenteel niet erg goed in Shanghai, erg veel bewolking en af en toe een bui!!
Hoe is het weer in Nederland!? Al lekker terras weer!?
In Shanghai kennen ze dat helaas ook niet echt zoals wij dat kennen! Je ziet nergens terrasjes! :)
Toen ik aan boord zat volgde ik het nieuws bijna niet en vroeg ik het af en toe wat er speelde! Maar hier kijk ik regelmatig een nieuwsuitzending op uitzendinggemist.nl! Dat werkt erg goed!
Dus zo blijf ik helemaal bij de tijd! ;)
Ohja en ik heb vandaag heel mijn kamer schoongemaakt was ook wel nodig! Ze maken hier nooit gebruik van een stofzuiger!! Maar ik heb zo'n bezempje met een blik met een lange steel! Die gebruiken ze hier overal! Maar mijn kamer is weer schoon! Ze komen elke maandag " Schoonmaken" .... enkel de vuilnis zakken verwisselen.., en dweilen het balkon wat niet vies is.. haha
Goed dit was het weer!!
Groetjes!
Sjoerd
09 April 2010 - 13:05
Vincenzo:
Getting ready to go to the disco with the Pride of the Netherlands -
09 April 2010 - 18:12
Haha, nog 1 nachtje voor mij! En dan vlieg ik auch nach Shanghai! =D
Maar dat tripje klinkt wel echt heel leuk! Waar verblijven jullie?
Liefs, xx -
09 April 2010 - 19:23
JDJ:
Sjoerd,
Een hele mooie reis heb jij in het vooruitzicht. Precies de reis die wij 9 jaar geleden in omgekeerde richting hebben gemaakt. In Shanghai ben je in het China van de toekomst, in Xi'an het China van het verleden en Beijing het China van het heden.
Word je in Shanghai geconfronteerd met alle luxe die je maar kunt bedenken (heb je al gezien), in Xi'an loopt men 10-tallen jaren achter. Desondanks is nabij Xi'an wel een van de grootste vliegtuigfabrieken van het land gevestigd. In Beijing heeft de vooruitgang er toe geleid dat smog de atmosfeer aardig kan verzieken; niet "nine million bicycles" maar inmiddels "nine million cars".
Have fun!
JDJ -
12 April 2010 - 08:21
Annemiek:
Hoi sjoerd
Dit mooie verhaal had helemaal gemist. Maar de vooruitzichten voor jou zien er goed uit zeg.
Heeft de lunch met de leraar gesmaakt.