De lessen zijn begonnen!
Door: Sjoerd
Blijf op de hoogte en volg Sjoerd
09 Maart 2010 | China, Shanghai
Na een aantal dagen zijn Max en ik aardig gewend aan het leventje hier in China! Maandag zijn de lessen van start gegaan!
We hebben een groep van 14 man waar we les mee hebben, de andere internationale studenten studeren logistiek dus zij volgen andere lessen.
Het lokaal is erg mooi en aan de muur hebben ze alle vlaggen gehangen van de aanwezige nationaliteiten.
De stoelen en tafels zijn wel ontzettend klein!
Ik kan mijn benen niet strekken en moet mijn knieën altijd intrekken, anders gaat de tafel zweven ;)
Gelukkig krijgen we na elke 45 min,5 min pauze, kan ik even mijn benen strekken.
We kregen ook de nodige studieboeken die we komend semester gaan gebruiken.
- Marine Signals and Radiotelephony
- Maritime Law and Policy in China
- Shiphandling for the mariner
- Selected cases of maritime international judgments and comments
- Navigational aids
We hebben nu 2 lessen gevolgd
- Shipping Management
- Navigational Aids
Beide lessen waren goed te volgen de meeste zaken hebben we al in het Nederlands gehad.
De leraren zijn heel erg aardig.
Ik had juist verwacht dat er in China een grotere afstand heerst tussen student en leraar. Maar dat is helemaal niet zo, wanneer ze elkaar buiten de lessen treffen lijken het meer vrienden van elkaar dan leraren.
Gisteren zijn mijn maten opgenomen voor het maken van mijn uniform!
Ik zal een foto op de site zetten wanneer ik hem heb ;)
Gisteren ben ik met mijn roommate en max naar zijn oude kamer gegaan om het verschil even te zien.
Een kamer die ze met 4 man moeten delen, een hoog bed met daaronder hun bureau that's it..
geen airco geen verwarming geen douche enkel een gezamenlijke wc.
Om te douche moeten ze naar een gezamenlijke badkamer midden in de campus.
Dan worden wij hier echt verwend!!!
Het weer wordt ook langzaam maar zeker beter! Gelukkig! het is vandaag droog en de zon breekt af en toe er door heen. Maar als ik d voorspellingen mag geloven wordt het deze week nog 19 graden:)
Zal wel lekker zijn!
Sjoerd
09 Maart 2010 - 12:14
Annemiek:
Zo wij zijn vandaag gesloten kan ik weer even een bericht verzenden. Nou hier staat de zon ook hoog aan de hemel. Temperatuur is wel fris maar als je binnen zit lijkt het lekker. Studeer ze vandaag en we houden contact
groeten, Annemiek -
10 Maart 2010 - 20:51
JDJ:
Een vreemde gedachte dat jij volledig uit fase met ons in je dagritme 7 hele uren voor ons uit gaat.
Wij gaan naar bed, jij komt er uit. Wij ontbijten en jij kijkt al uit naar je avondmaal en wanneer wij 's avonds lui onderuitzitten, weten we dat jij in je bed ligt te snurken (bij wijze van spreken dan).
Het faseverschil zorgt ervoor dat de maan die ons door de avond en nacht leidt weer beschikbaar is voor jou wanneer bij jou de zon is ondergegaan.
Op deze manier maken we samen de circel rond, ver weg van elkaar, maar toch verbonden.
JDJ -
10 Maart 2010 - 20:51
JDJ:
JDJ -
10 Maart 2010 - 22:24
Annemiek:
Wat grappig JDJ ik loop de hele dag ook aan het tijdsveschil met sjoerd te denken. Zij vanavond nog tegen een van onze kok Bart. Dat is gek nu Soerd ligt te slapen het is midden in de nacht. Wij zijn nu klaar en sjoerd gaat zijn dag weer beginnen. Sjoerd een fijne school dag vandaag. Annemiek -
11 Maart 2010 - 12:07
Oma DeJongh:
Sjoerd ik hoop dat je voldoende de gelegenheid krijgt om de stijven beenspieren weer wat te ontspanen.
groetjes Oma