Met vertraging naar Antwerpen - Reisverslag uit Scicli, Italië van Sjoerd Jongh - WaarBenJij.nu Met vertraging naar Antwerpen - Reisverslag uit Scicli, Italië van Sjoerd Jongh - WaarBenJij.nu

Met vertraging naar Antwerpen

Door: Sjoerd

Blijf op de hoogte en volg Sjoerd

30 Oktober 2009 | Italië, Scicli

Hallo allemaal!

Zoals jullie waarschijnlijk al wel vernomen hebben duurt het laden allemaal wat langer dan gepland!

Dit komt voornamelijk door dat er veel verkeerde gewichten en maten zijn door gegeven aan het kantoor. Daar maken ze een stuwplan voor het schip. Helaas kwamen we er hier achter dat de tekeningen van het kantoor de prullebak in konden want de maten
scheelden soms 2 meter en de gewichten waren soms het dubbele van het op gegeven gewicht!

Zoals het er nu naar uitziet vertrekken we op z'n vroegst donderdag avond, maar waarschijnlijk vrijdag! Het is 7 dagen varen naar Belgie dus dan zijn we daar volgende week vrijdag ongeveer :)

Zojuist is er meer bekend geworden waar we waarschijnlijk (nog niks zeker :)) naar toe gaan!

Na Antwerpen varen we naar Ushant in Frankrijk. Daarna naar Singapore (door het Suezkanaal). Dan door naar Yanzhong (China) En dan gaan we naar Sri Lanka naar Trincomalee. Dus ik vlieg of vanaf China of vanaf Trincomalee terug.
Maaaaar zoals ik al zei en jullie ook weten, het is nog niet zeker ;) Zo houden we dat saaie varen een beetje spannend ;) haha.

Zaterdag moet ik weer naar de brug toe! Ik had het weer erg naar me zin in de machinekamer ik werk er laatste tijd van 8 tot 6 uur en na het eten ga ik weer terug voor mijn taken boek tot 10 uur half 11 en dan nog een biertje en dan slapen. Dus ik
leef hier bijna in mijn mooie witte overall ;)

Dus in Antwerpen heb ik weer een rode overall aan ;) Het dek staat vol met grote stalen rekken waar bekabeling in moet komen en pijpen en buizen... 1 groot klimmerek op dek ;) Ziet er niet uit maar goed :)

Ik zit nu ook in de controle kamer van de machinekamer dit berichtje te typen met een muziekje aan ;) haha en op de achtergrond natuurlijk het geluid van de hulpmotoren en de ventilatie van het schip.. Maar die hoor je overal!

Dat viel me heel erg op toen ik aan de wal ging toen stonden we ergens waar het stil was.... dat heb ik al in paar maanden niet mee gemaakt :) aan boord is er allllllltijd lawaai! vooral in mijn hut ik slaap recht boven de AC-Kamer de luchtcompressoren voor de airco ;) Maar ik slaap overal doorheen gelukkig :)

Naja ik heb mijn dag indeling al beetje verteld :) Verder heb ik niet zo veel meer... :) Wat ik allemaal precies doe dat leg ik nog wel een keer uit ;) maar dat gaat niet zo goed via de mail :)

Ik hoop dat we snel weer gaan varen, door het Engelse kanaal "Dover Strait" ben benieuwd! schijnt erg druk te zjin ;) zelfde als met de auto met 120 door de spits in de randstad zeggen ze :)

En dan langs zeebrugge zo naar vlissingen de westerschelde op ;) met een loods ;) misschien wel Koen de Kort die ik ken ;) die is nu klaar met z'n opleiding en is loods in vlissingen dus wie weet ;)

De vrouw van de kapitein heeft een keyboard voor de cheff gekocht,.. naja voor het schip. MAar de cheff kan super goed spelen ook op z'n gitaar en zingen ;)

Hij was zo blij dat hij in eens super lekker kookt. Nou deed hij dat al.. maar nu nog extra speciaal ik eet bijna elke dag wel iets wat ik niet gegeten heb! vandaag hadden we vis (altijd op woensdag) en het was een best rond visje, door de helft
gesneden met allemaal groenten en kruiden en daarbij witlof taartje of zo met kaas en ham ;) was lekker.

Soms hebben we ook vieze dingen we kregen een keer bietjes..... bleeh ;) maar er is altijd keus genoeg ;) haha. Ohja en het toetje is meestal fruit is stukjes gesneden, en wanneer de cheff in een goede bui is met een toefje slagroom ;) En heeeeeeeeeel soms meestal in het weekend eten we GUSTARD :) DAt is vla van poeder!! erg lekker en dik ;)kennen jullie trouwens Groningse rijsttafel? dat eten wij elke zaterdag
Bruine bonen met spekjes ui gebakken ui augurk rijst stroop aardappeltjes en op zondag eten we altijd friet met t -bone steak en sla ;) En als toetjeee elke zondag IJS :) met slagroom en chocolade saus. En vanavond hadden we hamburgers super lekker ;) haha Meestal hebben we 's avonds nasi met sate stokken of gamba's offfff kippenpoten ;) of gewoon brood wat je wil ;) Nou denken jullie natuurlijk dat ik hier super dik wordt.... maaaaar het verschil is met thuis.. dat ik veeeel meer doe en niks tussendoor kan eten..... ;)

Zou graag nog van alles willen laten zien hier ;) een camera op mijn hoofd plakken zodat jullie mee kunnen kijken haha de dagen vliegen voorbij want er is altijd wat te doen ik zit nooit in mijn hut te bedenken wat ik nog eens kan doen :) gelukkig!

Zo ik ga weer naar voren!
Groetjes

Message-id: 289034892

• 30 Oktober 2009 - 22:38

Yalan:

Ha die Sjoerd,

Kom je ook langs de Westkaap varen?
    Dan kan ik ff naar je zwaaien hahahahaha.
    Zal mijn kijker in ieder geval bij de hand houden!!

Groeten,
    Yalan.

• 02 November 2009 - 10:29

Annemiek:

Hoi Sjoerd

Nou heb ik eindelijk even tijd om een bericht te zenden. Je verhaal had ik twee dagen geleden al gelezen maar geen tijd om fatsoenlijk te reageren.Ook hier vliegt de tijd omdat we het op dit moment reten druk hebben. Wel fijn hoor dan rinkelt maar geld laatje. Ik lijk nu wel een geld wolf maar dat is niet zo hoor. Ik moet zeggen dat ik het nog steeds erg belangrijk vind dat mijn gasten tevreden de deur uit gaan. En dat lukt ons nog iedere dag.Maar volgens mij lukt het jou ook allemaal nog. Vraag aan de kapitein of ik al die recepten van hem krijg. Evt fruit salade met slagroom. Heerlijk klinkt het allemaal. Als je weet dat je langs vlissingen komt laat het weten wij staan bij michiel de ruiter te zwaaien.
    Sjoerd jongen we zijn over de helft er komt nog een leuk deel aan geniet ervan
    deze keer neem ik afscheid met drie dikke +++ (kan de kruisjes niet vinden)