Op weg naar Fairless Hills
Door: Sjoerd
Blijf op de hoogte en volg Sjoerd
04 Oktober 2009 | Verenigde Staten, Washington, D. C.
Hier weer een mailtje vanaf de Jumbo Vision! We zijn al hard op weg naar de volgende laad haven! Omdat we een dag hebben gewonnen tijdens het lossen, hebben we vandaag een dagje op zee gedreven omdat we anders een dag te vroeg bij het loodsstation zouden zijn.
Vannacht komen we aan bij het loodsstation en gaan we de " Delware River" op die langs Philadelphia stroomt. Wij moeten nog net een stukje verder naar Fairless Hills het schijnt echt een gat te zijn hoor waar niks te doen is. Nou komt dat mooi uit want het halve schip heeft ook geen visum! (inclusief ik..) dan moeten we het maar aan boord gezellig maken :)
In Fairless hill laden we 1 grote ketel die een heel eind nog achter het schip uit zal steken. Deze moet naar Skikda/Algerije. Er vaart tijdens deze oversteek een ladingsinspecteur mee die elke dag drukken of zo meet van de ketel en kijkt of wij er goed mee
omgaan... lijkt me erg saai, hoop voor hem dat hij een goed en vooral een dik boek mee heeft!
Ik ben weer in de machinekamer begonnen en vind dit misschien zelfs wel leuker dan op de brug staan! Het aan dek werken tijdens laden en lossen is hartstikke leuk maar 4 uur naar buiten kijken en om het uur een positie in de kaart zetten en af en toe iets opzoeken in een de verschillende boekwerken die we aan boord hebben en dan weer koffie zetten voor de kapitein.. ik weet het nog niet... ;) in de machinekamer ben ik gewoon constant lekker aan het werk.
Maar er zijn natuurlijk ook spannerende stukken op de brug tijdens nauwe passages, maar voor de rest kan het echt wel eens saai zijn.
Gisteren ben ik met Msrco (2e machinist) een ballastklep gaan vervangen. Deze zijn pneumatisch gestuurd alleen de klep was afgebroken van de draaiende as zeg maar. Was een hele klus om die klep er tussen uit te krijgen, was erg zwaar werk en op een erg
onmogelijke plek. Dan moet ik vaak denken aan de tijd dat ik in de trein zat met een metro of een spits waarin stond dat bedrijven zo veel euro besteden aan een goede werkplek voor het personeel.. dat de stoelen 1 cm. te hoog staan of de leuning 1 cm. te ver naar achter of dat men niet meer dan 2 uur naar een beeldscherm mag kijken bla bla bla.. HALLO!! Wij hangen ondersteboven binnestebuiten tussen leidingen gepropt met sleutels van maatje 50 :):) Of hangen hoog boven in de kraan iets te repareren en ga zo maar door haha :)
NOUU is er wel wat vervelends gebeurd!! De 3e machiniste was aan het werk met de AC compressor en had hem stop gezet zodat er aan gewerkt kon worden. Alleen hij bleef nog lang door draaien waarop de V-snaar werd gepakt om af te remmen... want hij draaide al heel langzaam! Maar hij draait wel langzaam, maar toch stop je hem niet zomaar.. massa traagheid.. dus de vinger van de machinist kwam tussen de V-snaar en het wiel.. Precies op een nagel van de middelvinger! Het onderste deel van de nagel lag er af en het vingertopje is er verder aan gehecht door de kapitein! Wanneer er aan boord dit soort ongelukken plaatsvinden wordt er contact gemaakt met RADIO MEDISCH ADVIES! In Nederland zitten er doktoren achter de telefoon om dit soort problemen op afstand te begeleiden. Nou zijn de kapitein en de 1e stuurman ook goed opgeleid om dit soort dingen te doen.
Het gaat opzich goed met de 3de machinist na alles, de vinger is gehecht en flink ingepakt! Alleen het probleem is dat men bang is voor ontstekingen, de kans is groot dat de machinist niet mee mag varen tijdens de oversteek van Amrika naar Algerije. Dat zou erg jammer zijn natuurlijk!
We hadden 's middags nog wel een fire drill en een abandom ship drill gehad en weer wat veiligheids informatie gekregen!! tjonge jonge!!
Ook hebben we wat instructies gekregen voor het varen in Amerika! Er zjin veel strengere regels daar . Er kunnen ook mariniers aan boord komen die heel het schip gaan doorzoeken op bommen ofzo.. en dan moeten wij allemaal in de office wachten! Zelfs als er een machinekamer alarm zou gaan moet er toestemming gevraagd worden om dit te verhelpen.. (Duurt dit langer dan 5 min.. gaat over het gehele schip een alarm haha) naja we zullen het wel zien :):) ben benieuwd
Maaaaaaaar de kans is dus groot dat we zonder 3e machinist de oversteek maken.. naja zonder... DAT ben ik dan :):):) haha Ik heb al vaak meegelopen met de 3e machinist dus weet wel wat ik moet doen. Op vrijdag het veiligheids rondje lopen hier onder vallen de nood acccus testen met een accuzuur weger :) de lifeboats testen oliepeil, koelvloeistof, brandstof en starten op 2 verschillende accu's verlichting testen etc etc etc :) maar dit kan ik allemaal al alleen dus dat is mooi. In Fairless Hill stapt er wel en nieuwe meester (hwtk, 1e machinist) aan boord. Die nog ouder is dan de kapitein! Weet niet precies hoeveel maar de kapitein is al 52! Nu hadden we een redelijk jonge van 38 :) maar de 2e maro blijft gelukkig. Daar werk
ik graag samen mee en is tevens ook mijn mentor aan boord :)
Even denken hoor...!
Ohjaaa de vrouw van de kapitein was jarig! die werd 47. en hebben we de nacht er voor heel de messroom met seinvlaggen versierd en feest mutsen gemaakt van dozen bier haha! zag er erg leuk uit. tijdens pikheet (koffiepauze) om 10 uur liepen we in een rijtje de brug op en zongen we lang zal ze leven! ;) met die mutsen op haha was erg grappig en ze vond het ook geweldig. En wij kregen lekker taart! :) en 's avonds feest met een uitgebreid loopbuffet! en de cheff had echt super mooie dingen gemaakt van wortels en van meloenen .. maakt hij allemaal vogels van etc.. erg mooi maar jullie zien de foto's nog wel :) Dus dat was erg gezellig.
Morgen gaan we weer 180 ton HFO bunkeren. Normaal regelt de 3e machinist dit ook dat alle spullen klaar liggen nu moet ik dat ook doen :) vind het wel heel erg voor haar. Maar vind het wel leuk dat ik sommige dingen al kan overnemen :)
Lang niet alles hoor!!! :) er is nog zo veel te leren!!
Ohja papa vroeg nog over de nattecel van mijn hut:) ELke hut heeft zijn eigen badkamer :) met wastafel wc en douche. En het warme water wordt voglens mij verwarmd door thermische olie en dat wordt weer verwarmd in 3 verschilende ketels die in serie staan. Uitlaat gassen ketel (wanneer de hoofdmotor draait wordt de thermische olie verwarmd door de uitlaatgassen) electrische hulp ketel en een gasolie gestookte ketel zorgen voor de verwarming.
Nu ga ik nog even wat drinken en een tosti bakken want ik heb erg honger :)
DOEEEI
Message-id: 751568892
05 Oktober 2009 - 08:04
Annemiek:
Hoi Sjoerd
Wat fijn weer iets van je te horen. Bij ieder verhaal dat ik lees van je krijg ik steeds meer de indruk dat het werk op de boot je op het lijf is geschreven. En het is me nu helemaal duidelijk dat jij je handjes wil laten wapperen en niets doen niets voor jou is. Als je straks terug komt moeten we er twe dagen voor uit trekken om al die foto te bekijken.
Ik ben nog bij je zus op bezoek geweest in haar appartement. Wat woont ze leuk en gezellig.
Ik ga hier weer aan het werk want het is hier aardig druk.
hee veel lieve groeten en kijk goed uit he sjoerd onderste boven achterste voren.