Op weg naar Montreal
Door: Sjoerd
Blijf op de hoogte en volg Sjoerd
24 September 2009 | Canada, Montréal
Het gaat hier allemaal prima ;-)
We hebben keihard gewerkt want we zijn een dag eeder vertrokken dan dat het kantoor had voorgeschreven..!Het was erg zwaar werk want elk stuk lading zit met ongeveer 30 tot 40 sjorringen vast. Die bestaat uit zware kettingen staalkabels en spanschroeven. Erg zwaar om los te maken maar wel leuk werk. En ik word er super sterk van!! Het waren ongeveer 30 stukken die we hebben los moeten maken :) Ook moest ik op de stukken klimmen om shackles los te maken etc. soort apenkooi voor gevorderden ;) Erg leuk :)
Verder werkte de wal ploeg ook goed mee. Die hielpen ons in het ruim met het aanslaan van de lading aan de kraan. En er was een walploeg die de trailers verzorgden. Die bracht ze dan naar de trein toe.
We zijn gisteravond om 11 uur vertrokken. Ik heb van 8 tot 11 gewerkt en om 4 uur 's nachts moest ik weer op wacht tot 8 uur. Hierna ontbijten en slapen tot half 1 toen lunchen en nu zit ik een mailtje te typen! Rond half 4 komen we bij de eerste sluis aan en ga ik weer manoeuvreren op de brugvleugel. Er zal wel veel publiek op de tribunes zitten want toen we er 's nachts door heen gingen waren er ook een stuk of 20 man en nu gaan we er overdag door heen. Wel
leuk om te zien haha :)
In montreal gaan we langszij (op de heen weg alleen geankerd) om te bunkeren. Nu niet via een ander bunkerschip maar met vrachtauto's, dit duurt nog langer omdat 1 vracht auto niet zo veel mee kan nemen ;)
Maar wat wel leuk is is dat we waarschijnlkijk in Montreal even de wal op kunnen :) Dat is echt een super mooie stad vanaf het water gezien dan ;) Zou daar graag even willen zijn :)
Verder was Thunderbay echt heel lelijk vond ik ! Er was niks moois aan! Ohja. alleen de watervallen die we gezien hebben maar dat was dan weer een plaatsje er naast. Ik heb wel wat foto's van de watervallen voor de rest niet zo veel. Want we hebben daar alleen maar gewerkt :) Wat me wel opviel was dat er altijd heeeel veel zeilboten aan het zeilen waren op het meer. Het was afgelopen dagen ook prachtig weer hier. ze noemen dat Indian Summer ofzo. beetje de nazomer..
Dus ben ook flink verkleurd in de zon ;) Wel moeten we tijdens hijs operaties altijd helmen dragen.. vind dat echt irritant zitten, maar hij heeft wel paar keer zijn werk goed gedaan als ik onder een stuk lading aan het werk was en te snel omhoog kwam ;)
In Montreal gaat de 1e stuurman en Jos de stagiair van boord. Ik vind het echt heel jammer dat de 1e stuurman weg gaat. Hij is ook mijn mentor aan boord zeg maar (en werd vandaag 31 ;))
Ohja over 2,5 week zit ik al op de HELFT van mijn stage,... dat is echt niet normaal!! (En ik moet nog zo veel doen hier haha!)
Ohja !! afgelopen nacht trouwens was het echt super helder! Zo veel sterren heb ik nog nooit bij elkaar gezien! En de 1e stuurman (Matthijs) kent die echt allemaal bij naam! In de Nautical Almanac staan gegevens van 'slected stars' deze kon hij
ook allemaal zo aanwijzen! Ik ben ze nu aan het leren ;) We hebben hier een kaart waarop je je positie uit kan zetten en aan de hand van de declinatie van de zon kan je dan sterren zoeken..! De peiling en hoogte kan je dan te weten te komen en dan ga je buiten staan en verrek!! het klopt nog ook ;) erg leuk is dat! Misschien ga ik die wel bestellen als ik thuis ben kunnen we thuis ook sterren zoeken!
Nou dit was het weer voor dit moment.
Groetjes!! XXXXXXXXXXXXXX SJOERD :)
Received: from GCC at Globe Wireless;
Thu, 24 Sep 2009 18:02 UTC
Message-id: 749048520
24 September 2009 - 19:36
Johan:
Je schrijft over een Indian Summer. In Nederland wordt een mooie nazomer ook wel een "Ouwewijvenzomer" genoemd ;-) (Ik heb het niet bedacht)
Je vader -
25 September 2009 - 15:38
Rob:
Ouwewijvenzomer of Indian Summer.....
ik zie sterretjes;
De verhuisdozen staan binnen.
01 Oktober 2009 - 19:29
Chiara:
Hej Sjoerd, Wat leuk om je enthousiaste verhalen allemaal te lezen. Heb niet altijd tijd om ze meteen te lezen, maar ben er nu toch maar even voor gaan zitten. Want zoals je voor je vertrek vermelde niet zoveel verhalen te kunnen schrijven haha. Dat past natuurlijk helemaal niet bij Sjoerd. Je schrijft precies zoals je verteld. Heerlijk om te lezen. Geniet maar lekker daar en ik ben benieuwd naar je volgende avonturen.
X Chiara