Dolfijnen wijzen de weg naar Panama
Door: Sjoerd
Blijf op de hoogte en volg Sjoerd
02 September 2009 | Panama, Balboa
Nog geen land in zicht, wel dolfijnen, heel veel dolfijnen! Walvissen! Schildpadden en aparte rare vogels die heel het dek onderschijten!!! haha
Het gaat erg goed op de brug, echt een luizenleventje daar joh :P Ook op het dek werken valt alles mee. Lekker in het zonnetje, wind door je haren! In de machinekamer was het iniedergeval veeeeel harder werken!
Hoe gaat het met boodschappen e.d. Per 2 weken ongeveer krijgen we lijst met snoep frisdrank shampoo en dat soort dingen die kunnen we aanvinken en krijgen we dan. Verder hebben we een barlijst met daarop alle namen van de eamanning met afvink hokjes. Aan het eind van de stage wordt alles verrekend met mijn stagevergoeding. Zo werkt dat hier een beetje.
Donderdagmiddag om 2 uur proberen we aan te komen in Panama!
Verder gaat alles heel goed, het is echt lekker chill op de brug! lekker muziekje aan ,op de zee turen en dolfijnen spotten!! Echt zo leuk vandaag zwommen er 4 voor de bulb van het schip; echt super tof! En het is prachtig weer hier 30/35 graden lekker windje en bijne geen bewolking! Dus ben aardig bijgekleurd toen ik aan dek moest werken!
Ik ga nog eventjes film kijken en dan slapen!!
Groetjes
Sjoerd
1e maand zit er al weer op trouwens!! snel he!!?
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Received: from GCC at Globe Wireless;
Wed, 02 Sep 2009 07:27 UTC
Message-id: 742959265
02 September 2009 - 10:29
Sjoerd De Jongh:
Dag Sjoerd,
Zojuist op een terrasje in Zuid-België onder het genot van een heerlijk bakje koffie je verhaal op je site gezet. Bij het plaatsen van verhalen moet je altijd een locatie vermelden van waar het verhaal is aangeboden. "Waarbenjij.nu" houdt geen rekening met zeevarenden. Je moet dus altijd een dichtsbijzijnde plaats op het land benoemen. Omdat je opstoomt naar Balboa, Panama heb ik deze plaats nu ook maar gebruikt. De afgelopen weken heb ik de eilandengroep Midway hiervoor misbruikt. Dat betekent op dit moment weer een nieuw landenvlaggetje (Panama) op je site. Het wordt inmiddels een hele verzameling en je bent pas één maand weg.
Uit alle berichten lezen we dat het goed met je gaat; geniet daarvan, dat doen wij dan ook!!!!
Oh ja ik heb nog een nieuwtje. Je vader en moeder hebben plannen om volgend jaar twee weken te gaan zeilen in Griekenland. Kijken of het ons dan ook lukt dolfijnen te spotten.
Tot slot nog het volgende. Leuk dat je op deze wijze iedereen op de hoogte houdt van je ervaringen. Houd je nog wel tijd over om je verslagen bij te houden? Ik kan me voorstellen dat je docenten in Vlissingen ook nieuwsgierig zijn over wat jij allemaal uitspookt op zee. Zal allemaal wel goedkomen.
Groet vanuit Cerfontaine, Begië aan het Lac de la Platte Taille Papa en Mama XXX -
02 September 2009 - 13:35
Anita Timmermans:
Hoi Sjoerd. Ja ook wij volgen jou net zoals de dolfijnen je ook volgen . Even was ik de tijd kwijt, zo met de vakantie en zo maar de eerste maand is inderdaad omgevlogen en nu de rest nog. We lezen dat je het reuze naar je zin hebt en dat doet ons goed.
Zon, zee, leren , werken en genieten dat is het leven.
Ps. ik heb in egypte echt met dolfijnen gezwommen , geen wilde maar ontzettend bijzonder.
Hou je haaks, Groetjes van de Timmermansjes -
02 September 2009 - 13:43
Elise:
hoiii Sjoerdje!!
nou het kan allemaal weer niet beter bij jou gaan! echt super goed! bij mij is het gewone leven weer begonnen.... lekker nixxen op school en zow is ook wel goed vol te houden hoor :) jij hebt het daar goed bekeken met de 30 / 35 graden, hier is het 20 graden, mss iets minder en heel veel hele heftige regenbuien, daar word ik niet echt vrolijk van...
xxxx Elise -
02 September 2009 - 23:02
Annemiek:
Hoi Sjoerd fijn weer iets van je te vernemen. Dat moet toch geweldig zijn dolfijnen in het wild. En van die vreemde vogels die alles onder schijten. Die hebben we hier ook trouwens. Gister mijn hele auto zat onder.
Vandaag zijn opa en oma bij mij geweest. Ik had een klein feestje weer 1 jaar erbij gekregen.
Ik vind het dan ook weer een leuk kadootje om juist vandaag weer iets van je te lezen. Er gaat geen dag voorbij of ik denk aan jou avonturen. En of het wel goed met je gaat. Ik zou je moeder kunnen zijn( grapje).
Zeg sjoerd geniet van het panama avontuur
heel veel groeten ook aan je collega's -
03 September 2009 - 13:07
Gerben:
Ha Ouwe Zeebonk!!
Zo te lezen heb je het erg naar je zin!! Je hebt volgens mij ook al veel gedaan en gezien en als ik je vaarschema bekijk ligt de rest van de wereld ook nog op je te wachten!! Geluksvogel!
Ik vind je berichten leuk om te lezen, je vertelt alles duidelijk en grappig. Soms zitten er dingen in waarbij ik zelf ook nog is terug kan denken.
Maargoed ik zal is vertellen wat je allemaal gemist heb, naja gemist, je bent er niet bij geweest.
Jongens en Meisjeskamp, daar zijn muis, spek en ik heen geweest om examens af te nemen en om s'vonds bij de jongens samen met koen de ontgroening te verzorgen. Dat was natuurlijk hartstikke leuk!
De Engelsen, die zijn ook weer op bezoek geweest. Het was wel weer grappig om die mannen te zien. Sven en ik moesten die week mee voor ons vaarbevoegdheid. We hebben het nu allebei gehaald, dus als je terug komt steken we de kachel aan en kunnen we een dagje gaan zeilen. Verder die week is er ook nog het een en ander gebeurt met de grote boot waardoor wij pas een week later op vakantie konden.
Het loodsenkamp was natuurlijk korter dan normaal, we zijn dan ook niet zo ver weg geweest. We zijn naar Zierikzee, roompot, kamperland, Middelburg, Vlissingen, bruinisse, scharrendijke, steenbergen en Goes geweest. We zijn eigenlijk heel de week maar met z’n 3en weggeweest dus dat was flink aanpoten! Toen we in Vlissingen waren, was er die week ook introductie van het hbo, het was dus wel gezellig totdat spek het café uit werd gezet en Kevin in elkaar werd geslagen en naar het ziekenhuis moest. Maargoed maak je niet druk alles is weer goed en de verhalen komen vanzelf wel eens. Het was verder een leuk kamp en we kunnen nu allemaal goed overweg met die boot dus volgend jaar kunnen we een stuk verder varen!
Nou dat was de vakantie wel,
Met Bo gaat ook alles goed, hij is ook in de mk begonnen en heeft het goed naar z’n zin.
Sven die gaat 17 september een maand varen op de Amsterdam voor zijn afstudeer project, daarna gaat hij 4 maanden op kantoor in Rotterdam werken.
Koen heeft zijn theorie examens gehaald en is nu met zijn laatste reizen als leerling
bezig.
Spek die zit nu op je kamertje en loopt sinds dinsdag stage.
Muis die is nu voor introductie aan het survivalen in de biesbos.
Ik heb nu nog een week vakantie een zondag moet ik gaan helpen bij de bloemencorso en daarna voor het laatste half jaar naar school! Eindelijk!
veel plezier nog en maak veel foto’s hè!! (het eerste zal wel lukken)
Gerben