030 - 34.764 N ; 144 - 06.079 E
Door: Sjoerd
Blijf op de hoogte en volg Sjoerd
12 Augustus 2009 | Japan, Tokio
Hier ben ik weer live vanuit... ja welk land? Ik denk niemandsland!
Voor degene die het op willen zoeken op google earth; deze coördinaat had ik vanmiddag om 1600 uur op geschreven:
030 - 34.764 N ; 144 - 06.079 E
Vanuit MASAN Zuid Korea zijn we vertrokken in zuidelijke richting, om onder Japan door te varen. Dit was niet helemaal de planning maar wegens die typhoon zijn we zuidwaards gegaan.
Nu varen we constant koers 80 / 90. In de loop van de dag is het weer ook al een stuk beter geworden! De zon scheen en de zee werd iets rustiger. Er staan nog steeds wel flinke golven hoor, maar ben inmiddels goed ingeslingerd zoals ze dat dan noemen;) Ik heb nu nergens last meer van! Alleen is het toch nog steeds wel vreemd om zo te rollen in je bed. Maar ik slaap prima, heb een semi 2 pers. bed met lekkere dekens en goede kussens.
Vanacht gaat de klok weer een uurtje vooruit, zoals ik eerder vertelde doen we dit nu om de 2 dagen. Dus morgen weer uurtje eerder opstaan! Dus ook maar een keertje een uurtje eerder naar bed ;)
Vandaag ben ik om 0800 uur weer in de machinekamer begonnen. En ben samen met de 2e machinist de hulpmotoren opnieuw gaan afstellen. We hebben de kleppen gesteld, de regelstang, en de injectors. Een injector is een verstuiver en een
hogedrukbrandstofpomp in 1. Bij een 'normale' diesel motor heb je eerst een hogedrukbrandstof pomp en dan de verstuiver. Bij de hulpmotor is dit 1 ding. Dit komt omdat de hulpmotoren een Amerikaans ontwerp is van Catapiller. Die hebben altijd rare motoren zeggen ze hier.. ;)
Toen was het tijd voor de koffie, dan gaan we met z'n allen naar de brug om van het uitzicht te genieten. Zowel de stuurmannen als de machinisten komen hier dan even samen. En ik neem dan altijd het lekkers mee vanuit de kombuis. Dit keer waren het soort oliebollen met chocola er op haha. De cheff verzint elke middag weer wat anders. Hierna gingen de 2de machinist (Marco) en ik weer verder met het afstellen van de hulpmotoren! Het is echt een precies werkje wat aankomt op 0.1 millimeter. HIerna was het tijd voor de lunch om 1230! Wat het precies was weet ik al niet meer maar we eten best vaak hetzelfde.
Er staat altijd rijst en aardappels op tafel, salade, groente, en vlees. En vooraf eten we altijd soep. Dat is lekker, alleen niet met deze golven; na elke maaltijd moet het tafelkleed in de wasmachine haha!
Na de lunch zei Marco (tevens mijn mentor voor technische deel): "Je hebt al genoeg gewerkt in de machinekamer ga maar een middagje werken aan je verslagen etc." Dus dat heb ik dus heel de middag tot 6 uur gedaan. En ook een beetje op de brug rond gekeken. En dan vragen de stuurmannen of ik al zin heb om hier naar toe te komen? "Zorg dat je maar snel klaar bent in die vetput kan je hier lekker werken, veel leuker dan
daar beneden." Ik zit dan natuurlijk een beetje tussen twee vuren. Maar op de brug lijkt me het toch ook wel gaaf!! (en ze hebben daar airco)
Maar ik ga net voor dat we Panama binnen komen de brug op voor een maand of 1,5 maand. En dan weer terug naar de machinekamer op saaie stukken..:) dus de mooiste stukken door Panama en door de Great Lakes sta ik op de brug! Gaaf he ;)
Nu kan ik beter in de machinekamer werken er is buiten toch niks te zien.
Ze zijn hier allemaal aan het wedden op welke dag we het eerste schip zien!! haha
Gisteravond heb ik met de kapitein en met Marco nog een film gekeken. Op zee wordt er altijd film gekeken in de messroom. Dus dat was leuk, alleen we dachten al 6 keer dat de film was afgelopen en dan kwam er weer een heel stuk. Maar om 11 uur was het dan echt af en zijn we naar bed gegaan!
En we gaan 1 van de 2 zaterdagen BBQen op dek! Als het weer het toelaat. Maar zoals het er naar uit ziet wordt het erg mooi weer! Dus dat komt goed.
Ik ga nog eventjes wat werken aan de verslagen.
En dan weer film kijken ofzo :)
Groetjes
SJOERD XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Received: from GCC at Globe Wireless;
Wed, 12 Aug 2009 12:47 UTC
Message-id: 279897093
12 Augustus 2009 - 20:12
Paul:
Zo globetrotter het gaat je goed zo te lezen.
De handjes kunnen aardig wapperen, pakkingen maken, storingen verhelpen, kleppen stellen enz. Nou Martijn heeft nu ook een leuk klusje samen met Bruys. Vandaag is namelijk de motor van de GB van de fundering gekomen en de schroefas krijgen ze er niet uit. Morgen gaan ze weer verder. Misschien heeft deze machinist nog een goede raad voor ze?
Als je tijdens je doortocht van het Panama kanaal op de burg staat moet je niet vergeten om foto’s te maken van deze unieke ervaring.
Het ga je goed en tot lezend. Groetjes Paul, Karin
13 Augustus 2009 - 07:27
Kim & Rene:
Hi Sjoerd!
Leuk om al je verhalen te lezen!
Ik was vorige week bij mn vriendin in Vlissingen en heb je school gezien :) en echt gaaf hoe dicht de boten daar langs het strand varen.
Ik was ook met Loes aan het krabbelen en jullie komen na je stage een keer onze kant op :) Gezellig!! Gaan we jullie eens rondleiden door Den Haag ;-)
Nog heel veel succes op de boot!
Kim